محمدرضا حاجی محمدی گفت : هر چند برای شبکه ملی اطلاعات ، پهنای باند بسیار بیشتری نیاز خواهد بود،در حال مذاکره با سازمان فناوری اطلاعات هستیم که بتوانیم شبکه تجمیع استانی خود را با لحاظ کردن این چشم انداز به سرانجام برسانیم.
معاون شبکه شرکت مخابرات ایران همچنین با بیان اینکه شبکه دیتا و صدا یک شبکه واحد و مبتنی بر IP بوده و در آینده تمایز دیتا و صدا نخواهیم داشت، گفت: بسیاری از اپراتورها هم اکنون صوت را روی IP انتقال میدهند و سیستم به این سمت می رود که IP ، محور انتقالها باشد و تلاش داریم یک شبکه کر استانی راه اندازی کنیم که این شبکه کاملا بر اساس استانداردها و تکنولوژی روز دنیاست.
حاجی محمدی با بیان اینکه سافت سوئیچها هنوز در حال راه اندازی و گذراندن مراحل نهایی است و تاییدات آن کمی زمان بر است گفت : فعلا سه استان خراسان ، شیراز ، آذربایجان غربی و بخش هایی از تهران در حال راهاندازی این سیستم هستند.
وی افزود: فرآیند گذار به این صورت است که ابتدا باید یک شبکه IP را در سراسر کشور راه اندازی کنیم تا به اصطلاح یک کر یا هسته داشته باشیم که در حال حاضر پیمانکار آن انتخاب و طراحی کلی انجام شده است .
معاون شبکه شرکت مخابرات ایران در ادامه با بیان اینکه پیمانکاری که در این زمینه با ما همکاری می کند در مراکز استانها مشغول به کار است گفت : در حال حاضر شرکت ارتباطات زیرساخت دارای یک شبکه IP است ولی مخابرات شبکه سوئیچ TDM دارد و شبکه دیتای ما نیز مبتنی بر IP است، این کار به این منظور است که بستری فراهم کنیم تا دیتا و صدای ما را پوشش دهد و زیرساخت هایی که برای ارائه خدمات به سایر اپراتورها می دهیم نیز فراهم شود .
.