4 ویژگی و قابلیت اندروید که سامسونگ در آنها حتی بر گوگل هم برتری دارد!


شرکت‌های سازنده گوشی‌های همراه همواره از نسخه خالص سیستم‌عامل اندروید بهره برده‌اند و با بهینه‌سازی و یا حتی اضافه کردن رابط کاربری دلخواه خود سعی در افزودن بر قابلیت‌های آن داشته‌اند.
شرکت‌های اچ‌تی‌سی و سامسونگ را می‌توان از معروف‌ترین شرکت‌ها در این زمینه دانست.


اندروید خالص، ساده و بی‌آلایش بوده و عاری از هرگونه برنامه اضافی می‌باشد اما شرکت‌هایی نظیر سامسونگ با اضافه کردن قابلیت‌هایی برکارایی آن افزوده‌اند. قابلیت‌هایی که بعضا ضروری هم به نظر می‌رسند. در زیر به برخی از این قابلیت‌ها اشاره خواهیم کرد. حالت ذخیره‌سازی باتری
اندروید خالص، فاقد یک برنامه ساده برای ذخیره‌سازی باتری است. اینترنت مملو از برنامه‌ها و ترفندهایی است که مدعی هستند می‌توانند بر کاهش مصرف باتری تاثیر بگذارند اما استفاده از برنامه ارائه شده توسط شرکت سازنده گوشی همراه و رعایت اصل تعامل بین نرم‌افزار و سخت‌افزار می‌تواند تاثیری شگرف بر کارایی گوشی شما داشته باشد.

در گوشی گلکسی‌ اس ‌۵ دو حالت متفاوت ذخیره باتری وجود دارد. حالت معمولی همانند اکثر گوشی‌ها به محدود کردن انتقال داده‌ها در پس‌زمینه می‌پردازد و از سویی دیگر به کاهش فرکانس کاری پردازنده پرداخته تا با این کار صرفه‌جویی بیشتری در مصرف باتری شاهد باشیم.

فعال کردن حالت UPSM می‌تواند مصرف باتری را تا سرحد امکان بهینه کند و با ۱۰ درصد شارژ باتری بتوانید به مدت ۲۴ ساعت از گوشی خود استفاده کنید.

فراموش نکنید که با فعال کردن این حالت، صفحه‌نمایش به حالت سیاه و سفید درخواهد آمد و تنها می‌توانید به اجرای برنامه‌هایی خاص بپردازید، همچنین فرکانس پردازنده کاهش می‌یابد و دوهسته از چهارهسته گوشی نیز خاموش می‌شوند. این‌ها قابلیت‌هایی نیستند که با استفاده از تنظیمات موجود در اندروید خالص بتوانید آن‌ها را پیاده‌سازی کنید.

با توجه به مشکلات موجود در برنامه‌های متفرقه بهینه‌سازی باتری به نظر می‌رسد، این قابلیتی است که گوگل از مدت‌ها پیش باید در اندروید خالص به کار می‌بست.

برنامه‌های پیش‌فرض مورد استفاده
در اندروید خالص وهمچنین نسخه‌های متفاوتی از اندرویدهای بهینه‌شده توسط شرکت‌های سازنده، مشخص کردن برنامه‌های پیش‌فرض به مشکلی بزرگ برای کاربران مبدل شده است.بازکردن یک لینک جدید وقتی هیچ برنامه‌ای قادر به شناسایی پیش‌فرض آن نیست یکی از این موارد است. اگر تصمیم به تغییر برنامه پیش‌فرض داشته باشید باید به تنظیمات سیستمی رجوع کنید و برنامه پیش‌فرض را در لیست برنامه‌های موجود انتخاب کنید.
سامسونگ به این مشکل واقف بوده و به همین دلیل در قسمت تنظیمات، منویی را به تعیین برنامه پیش‌فرض اختصاص داده است.

مسدودسازی و غیرفعال کردن قابلیت‌ها
استفاده از سرویس‌های مختلف بر روی گوشی‌های هوشمند به منزله دریافت هشدارهای متفاوت در طول روز خواهد بود اما ممکن است بخواهید در طول شب دریافت این هشدارها را به طور موقت غیرفعال کنید. برنامه‌هایی وجود دارند که به چنین قابلیتی تجهیزشده‌اند اما سامسونگ این قابلیت را به طور پیش‌فرض در دستگاه‌های تولیدی خود به کار بسته‌ است.

حالت مسدود کننده به شما این امکان را می‌دهد تا دریافت هشدارها از برنامه‌ها و تماس‌ها را در بازه زمانی مشخصی غیرفعال کنید. خارج از این زمان، گوشی به روند طبیعی خود ادامه خواهد داد. همچنین می‌توانید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنید تا تنها از مخاطبینی خاص تماس‌ ورودی دریافت کنید.

بدین ترتیب اگر دوستان یا آشنایان شما در اواسط شب تماسی ضروری داشتند می‌توانید به تماس آن‌ها پاسخ دهید. گوگل از هیچ قابلیت مشابهی در اندروید خالص بهره نبرده است. شما باید به طور طبیعی بین دو حالت قطع و یا وصل صدای هشدارها، یکی را انتخاب کنید. اضافه کردن حالت یادشده چندان سخت به نظرنمی‌رسد.

دسترسی سریع به تنظیمات و تغییر آن‌ها
گوگل در اندروید ۴.۲ دسترسی سریع به تنظیمات از طریق منوی پایین رونده را فراهم کرد اما نسخه استفاده شده توسط سامسونگ به قابلیت‌های شخصی‌سازی وسیع‌تر و دسترسی آسان‌تری مجهز شده است.در قسمت بالایی نوار هشدارها، ردیفی از تنظیمات را مشاهده می‌کنید. با کشیدن دست به سمت راست می‌توانید بلوک دیگری از این تنظیمات سریع را مشاهده کنید.

می‌توانید این لیست‌ها را نیز به دلخواه خود تغییر دهید. نگه داشتن طولانی مدت دست بر روی تنظیمات خاصی شما را به منوی تنظیمات آن رهنمون خواهد کرد. شاید تنها نقطه‌ضعف سامسونگ در این قسمت به تعداد زیاد این تنظیمات مربوط باشد.

حرف آخر!
این قابلیت‌ها روز به روز بر تعدادشان افزوده می‌شود و به نظر می‌رسد با توجه به توسعه سخت‌افزاری در حال گسترش، اکنون قابلیت‌های نرم‌افزاری گوشی‌های هوشمند نیز به عاملی مهم در انتخاب کاربران مبدل شده باشند، از همین رو به نظر می‌رسد گوگل نیز با تغییر دیدگاه، نگرش خود را به سمت استفاده از این قابلیت‌ها سوق دهد.