امكان ارائه خدمات سلامت با ترمينال هاي ارتباطي موجود


به گزارش روابط عمومي و امور بين الملل سازمان فناوري اطلاعات ايران، مهندس نصراله جهانگرد در مراسم رونمايي از سامانه ابر سلامت،‌با بيان اين مطلب كه ضريب نفوذ تلفن همراه در كشور به 120 درصد رسيده اظهار داشت: در حال حاضر، تلفن همراه در اختيار همه مردم قرار دارد و اين به آن معني است كه هر يك از هموطنان به يك ترمينال دسترسي داشته و ‌تمامي دستگاه و نهاد ها مي توانند از طريق اين بستر،‌ خدمات مختلف را به مخاطبان خود، ‌عرضه كنند.

وي خاطرنشان كرد: از طريق ارائه خدمات حوزه سلامت به كمك بستر ارتباطات و فناوري اطلاعات، امكان ايجاد و عرضه سرويس ها در هر زمان و مكان به تمام مردم فراهم مي شود.

وي افزود: بهره گيري از ابر ارتباطي در ارائه خدمات،‌موجب آغاز مرحله نويني از خلق خدمات جديد در كشور شده و از طريق فناوري هاي نوين مي توان نحوه پوشش خدمات سلامت در روستا ها و مناطق دور افتاده را تغيير داد.

وي خاطرنشان كرد: هم اكنون سالانه چندين هزار نفر در حوزه فناوري اطلاعات و حوزه سلامت از دانشگاه ها فارغ التحصيل مي شوند كه در صورت برقراري همكاري ميان اين افراد،‌امكان ايجاد سرويس هاي جديد و خلاقيت هاي بزرگ فراهم خواهد شد.

مهندس جهانگرد بازار فعاليت در اين حوزه را در ميان همه كشورهاي فارسي زبان دانست و گفت: آمادگي داريم تا به منظور بهبود شاخص هاي حوزه سلامت،‌ظرفيت هاي لازم جهت توسعه را در اختيار فعلان اين بخش قرار دهيم.

وي تاكيد كرد: اميدواريم با استفاده از فناوري هاي نوين و انتخاب راه حل هاي بهينه، شاهد كاهش هزينه هاي موجود در اين بخش براي مردم و كشور باشيم.

اين گزارش حاكي است، در اين مراسم،‌ دكتر رضا روستا آزاد رئیس دانشگاه صنعتی شریف نيز با بيان اين مطلب كه قرن 21 قرن دانش و فناوری است و باید بتوانیم بسیاری از دستاوردهای حوزه دانش و فناوری را برای بهبود زندگی به کار گیریم، اظهارداشت:

در سامانه ابر سلامت از فناوری اطلاعات برای پیشگیری به موقع بیماری‌ها استفاده شده است.

وي ادامه داد: از طریق این سامانه با استفاده‌ از ظرفیت‌های فناوری اطلاعات مردم می‌توانند در یک سیستم مناسب سلامتی خود را به طور دائم رصد کنند و بیماری‌ها زودتر تشخیص داده می‌شود.

وي افزود: استفاده از ظرفیت‌های فناوری اطلاعات و برخورداری از ارزش افزوده از طریق تلفن همراه در راستای تأمین سلامت، بهداشت و رفاه همه آحاد جامعه فراهم مي شود.

بر اساس اين گزارش، مهندس صدوقي،‌مديرعامل شركت ارتباطات سيار نيز در اين مراسم با بيان اين مطلب كه در حال حاضر،‌بيش از 80 سرويس بر بستر تلفن همراه در حوزه سلامت به مردم عرضه مي شود گفت: در حال حاضر بيش از يك ميليون نفر از اين سرويس ها كه در آزمايشگاه ارزش افزوده دانشگاه صنعتي شريف آماده شده، استفاده مي كنند.

وي با اشاره به ديگر آزمايشگاه هاي ايجاد شده ادامه داد: اين سرويس ها به عنوان يكي از وظايف اجتماعي همراه اول صورت مي گيرد.

وي خاطرنشان كرد: بر اساس مجوز هاي صادر از سوي وزارت ارتباطات، ارائه خدمات نسل سه و چهار تلفن همراه از شهريور ماه سال جاري آغاز مي شود كه امكان ارائه سرويس ها و خدمات بيشتر در حوزه هاي مختلف از جمله حوزه سلامت فراهم خواهد شد.