ترمینال سرویس ، Terminal service


 

ترمینال سرویس تکنولوژی است که با آن کاربران می توانند تا به برنامه های نصب شده روی Terminal Server دسترسی پیدا کنند . با Terminal Services همچنین می توان به محیط کامل دیسکتاپ دسترسی داشت . کاربران می توانند از درون یک شبکه یا از اینترنت ارتباط خود را برقرار کند . با استفاده از این سرویس می توان عملیات مدیریتی مربوط به نگه داری و نصب برنامه ها را به میزان قابل توجهی کاهش داد . همچنین با نصب برنامه ها تنها در یک یا چند نقطه مرکزی، احتمال کاهش هزینه های پیاده سازی و نگه داری بسیار زیاد است . زمانی که کاربر از ترمینال سرویس استفاده می کند، اجرای برنامه روی سرور اتفاق می افتد و تنها داده های مربوط به نمایش، keyboard ، mouse و یا سایر تجهیزات مشابه در شبکه مخابره می شود . هر کاربر Session مربوط به خود را خواهد داشت و هر Session در سیستم عامل بدون وابستگی به Session دیگر مدیریت می شود . Terminal Server سروری است که می تواند یک برنامه محیط دسکتاپ را برای کلاینت های Terminal Services فراهم کند .

 

Terminal Services یک Server Role است که همان طور که نام آشکار است شامل چند سرویس است . به هر کدام از آن ها Role Services گفته می شود . در ویندوز سرور ۲۰۰۸ شامل رول های زیر است :

Terminal Server : رولی است که یک سرور را قادر می سازد تا یک برنامه یا محیط دسکتاپ ویندوز را برای کلاینت ها فراهم آورد . کاربران می توانند به ترمینال سرور برای اجرای برنامه ها، مشاهده و ذخیره سازی فایل های خود و متصل شوند .

TS Web Server : با استفاده از این رول کاربران می توانند به برنامه های RemoteApp و Remote Desktop از طریق یک وب سایت دسترسی داشته باشند .

TS Licensing : این رول جهت مدیریت TS CALs یا Terminal Servies Client Access Licenses به کار می رود . لایسنس مریوط برای اتصال هر کامپیوتر یا کاربر به Terminal Server لازم است .

TS Gateway : این رول کاربران را قادر می سازد تا از اینترنت از TS استفاده کنند .

TS Session Broker : این رول از Session load balancing بین Terminal Server های یک Server Farm پشتیبانی به عمل می آورد .


Terminal Services RemoteApp

RemoteApp برنامه هایی هستند که از طریق سرویس Terminal Servce اجرا می شوند و به صورت remote به آن ها دسترسی ایجاد می شود اما عملکردی مشابه به آن دارند که روی کامپیوتر local ( کلاینت در اینجا ) در حال اجرا است . کاربران می توانند RempteApp را در کنار سایر برنامه های local خود اجرا کنند و اگر کاربر از چند RemoteApp همزمان استفاده کند، Session ایجاد شده بین برنامه ها مشترک خواهد بود . استفاده از RemoteApp می تواند در شعب شرکت ها که مدیران آی تی معمولا وجود ندارد یا پهنای باند کمی دارند بسیار مفید باشد . در محیط های کاربری که هر کاربر دارای یک کامپیوتر منحصر به فرد نمی باشد همانند هتل ها، مدارس و … .

در ایران :   با توجه به مسائل لایسنس و عدم پرداخت هزینه های مربوطه اعم از راه اندازی، نگه داری و لایسنس های Terminal Services توسط شرکت ها، کمتر مدیران IT ترمینال سرویس را به عنوان یک ابزار جدی نگاه می کنند، اما می توان انتظار داشت در آینده بسیار مورد توجه قرار گیرد . همچنین از آنجایی که کمتر مورد توجه قرار گرفته، منابع آموزشی کمی موجود است . همچنین به انگلیسی نیز منابع تعددی مشابه سرویس اکتیو دایرکتوری را ندارد اما به نظر می رسد روند حرکت، به سوی توجه بسیار به این سرویس است .