ماهواره اسمارتفونی


ناسا در پروژه‌ای به دنبال طراحی ماهواره‌های بسیار کوچکی است که در ساخت آن‌ها از قطعات اسمارتفون‌های موجود در بازار استفاده شده است. یکی از اهداف این پروژه، بررسی نحوه عملکرد قطعات الکترونیکی ارزان موجود در بازار در فضا و و دوام آن‌ها در چنین محیطی است .

به گزارش سرویس سخت افزار پایگاه خبری فن آوری اطلاعات ایران از ماهنامه شبکه، چنین تحقیقی امکان ساخت ماهواره‌هایی ارزان قیمت و در عین حال کارآمد را با استفاده از قطعات موجود در بازار فراهم می‌کند. حافظه زیاد، پردازنده‌های سریع، دوربین‌های با وضوح بالا، گیرنده‌های GPS ، حسگرهای ژیروسکوپ و مغناطیس‌ سنج که اجزای معمول استفاده شده در اسمارتفون‌ها هستند آن‌ها را به گزینه‌های فوق‌‌العاده‌ای برای استفاده در فضا تبدیل کرده‌اند .

علاوه‌بر بررسی کارایی سیستم کنترل و توانایی یک اسمارتفون برای پشتیبانی از ارتباطات فضایی، چنین مأموریت‌هایی امکان جمع‌آوری اطلاعاتی درباره عمر قطعات تلفن‌های همراه در فضا را نیز فراهم می‌کند .

PhoneSat ها جرمی بین یک تا ده کیلوگرم داشته و به شکل مکعب ساخته می‌شوند. پیش از این نمونه‌هایی از چنین ماهواره‌هایی (PhoneSat 1.0 و PhoneSat 2.0) در آوریل سال گذشته میلادی به مدار زمین ارسال شده‌‌اند آخرین نسخه از این ماهواره‌ها، PhoneSat 2.5 است و اکنون که این مطلب نوشته می‌شود در مدار قرار گرفته است .

این ماهواره پنجمین ماهواره از سری ماهواره‌های مبتنی‌ بر اسمارتفون است که در مداری به ارتفاع ۳۵۰ کیلومتر به دور زمین می‌گردد. ماهواره‌های پروژه PhoneSat بسته‌های داده‌ای را ارسال می‌کنند که توسط رادیوهای آماتوری قابل دریافت بوده و از این طریق انواع مختلفی از پیام‌ها گزارش می‌شود .

در حال حاضر، محققان عمر مداری شش هفته‌ای را برای PhoneSat 2.5 بیان کرده‌اند. برای این مدت PhoneSat 2.5 از صفحات خورشیدی به‌منظور تأمین برق خود استفاده می‌کند .