پتلفرم ابری شرکت Citrix یا Xen Cloud Platform چیست؟


درباره پتلفرم کلود شرکت سیتریکس

معرفی Citrix Xen Cloud Platform

پلتفرم کلود کامپیوتینگ سیتریکس Xen Cloud Platform  یا به اختصار XCP، یک راه حل مجازی سازی کلیدی است که فراتر از مجازی سازی و رایانش ابری می باشد چرا که برپایه Xen Hypervisor است. علاوه بر Xen، چیزی که XCP را قدرت بخشیده Xen API toolstack است که با کمک آن Xen به پلتفرمی برای Cloud تبدیل شد. قابلیت هایی که این API در اختیار قرار می دهد شامل :
- مدیریت گستره ای از سیستم های میزبان
- پشتیبانی از مخازن ذخیره سازی پیشرفته
- پشتیبانی از چند مستاجری
- پشتیبانی از گارانتی SLA ( تضمین سطح کیفی خدمات ارائه شده )
- معیارهای دقیقی برای مصرف برپایه شارژ و فاکتورهای دیگر

می باشد.
درباره پتلفرم کلود شرکت سیتریکس | معرفی Citrix Xen Cloud Platform | مجازی سازی با سیتریکس | citrix کلود | آشنایی با پلتفرم کلود کامپیوتینگ سیتریکس | آموزش XCP | رایانش ابری در سیتریکس | آموزش XCP و XenServer | Xen چیست؟

درباره XCP و XenServer:
 پتلفرم XCP شامل زیرمجموعه ای از ویژگی های عملکردی XenServer است. در واقع XenServer شامل Xen (نرم افزار Hypervisor) و کلی API اضافه شده به آن است که باعث شده اند Xen از یک Hypervisor خارج و بستر مدیریت داینامیک و یکپارچه مدیریت منابع شود. XenServer مانند XCP رایگان است.

قبل اینکه وارد جزئیات بیشتر در مورد مجازی سازی ابری سیتریکس شویم، کمی در مورد Xen صحبت کنیم:

Xen چیست؟
مسئولیت های یک Hypervisor، مدیریت حافظه و زمان بندی CPU ماشین مجازی (دامنه ها) است تا بتوانیم دامنه های متمایز بیشتری بر روی سیستم داشته باشیم . dom0 ماشین مجازی پیش فرضی است که دارای دسترسی مستقیم به سخت افزار است. از طریق dom0 در واقع Hypervisor می تواند مدیریت شود و دامنه های دیگر را (domU) راه اندازی کند.

در واقع Dom0 عمدتا نسخه ای از لینوکس است. دامنه های کاربر ممکن است سیستم عامل های سنتی مانند مایکروسافت ویندوز یا سیستم عامل های مجازی شده دیگری باشند . Xen با کمک یک bootloader مانند GNU GRUB بوت می شود و سپس سیستم عامل میزبان را بارگذاری می کند. مثلاً فرض کنید شما روی سیستم خود، سیستم عامل Debian را نصب دارید حالا تصمیم گرفته اید Hypervisor معروف Xen را نصب کنید. پس از نصب این سیستم عامل خواهید دید که در صفحه GRUB ، Xen هم مانند یک سیستم عامل قرار گرفته و به صورت پیش فرض سیستم بر روی آن بارگذاری می شود. پس از بارگذاری آن، شما مشاهده خواهید کرد که سیستم عامل Debian شما به عنوان dom0 تلقی شده است. (با نصب Xen بر روی سیستم تان، بهتر این مفهوم را درک می کنید.)
 

جالب است بدانید پروژه توسعه برنامه Xen از ابتدا منبع ‌باز نبود و چندین سال یک پروژه اصطلاحاً کد بسته تلقی می‌شد. اما بعدا که وارد دنیای متن بازها شد توانست در مقایسه با دیگر پروژه‌های منبع‌باز، سازگاری و یکپارچه‌سازی بیشتری با هسته سیستم‌عامل لینوکس فراهم و بستری برای پشتیبانی سخت‌افزار سیستم‌های کامپیوتری مانند اینتل و ای‌ام‌دی ایجاد کند.
دلیل دیگر موفقیت XEN ، تفاوت عمده آن در شیوه پیاده‌سازی ماشین‌های مجازی روی یک سیستم نسبت به دیگر برنامه های مجازی سازی است. برنامه Xen از تکنیک Paravirtualization برای پیاده‌سازی سیستم‌عامل‌های میهمان استفاده می کند.
درParavirtualization، سیستم‌عامل و سخت‌افزار مادر در یک سطح و ماشین‌های مجازی در سطح‌های دیگر پیاده‌سازی می شوند. مزیت این روش، عدم تداخل فرایندهای اجرایی سیستم‌عامل‌ و امکان افزودن فرآیندهای جدید به هسته سیستم‌عامل بدون دستکاری هسته است.

اما Xen از یک مدل چهار لایه‌ای برای سیستم‌های X86، X386 و X64 استفاده می‌کند که به هر لایه یک ring گفته می‌شود. در ring0 سیستم‌عامل مادر و خود برنامه Xen اجرا می‌شود. ring1 و ring2 به سیستم‌عامل‌های میهمان اختصاص دارد و در ring3 برنامه‌های کاربردی اجرا خواهند شد. در زمان شروع به کار، Xen به حافظه ring0 مراجعه می‌نماید و ماشین مجازی پایه که Domain0 خوانده می‌شود را در ring1 اجرا می‌کند. از این Domain دیگر Domainها ساخته، حذف و جایگزین می‌شوند.

برای دریافت جدید ترین اخبار فناوری اطلاعات در حوزه مجازی سازی سیتریکس و کلود کامپیوتینگ و آخرین خبرهای تکنولوژی و مطالب آموزشی شبکه های کامپیوتری به کانال تلگرام گروه پال نت بپیوندید.

  Channel: @palnetgroup