دسترسی از راه دور به نرم افزار های دفتر مرکزی سازمان از طریق برنامه سیتریکس


مدیرانی که می خواهند نرم افزار مالی و یا حسابداری و … مجموعه تحت سرپرستی شان را در هر زمان و مکانی از بستر اینترنت مورد استفاده قرار دهند و همچنین کاربران انبار ها و شعبه های مختلف شرکت که می بایست از نرم افزارهای سرور دفتر مرکزی بدون هیچ گونه تاخیر، همانند کاربران عادی شبکه داخلی با همان سرعت و کیفیت اجرا نمایند، می توانند از مزایای این نرم افزار استفاده کنند.

سیتریکس محصول نرم افزاری شرکت XEN می باشد. این محصول نتیجه ایده دسترسی نرم افزارها از طریق شبکه و اینترنت بوده است. این مهم از طریق پروتکل ICA صورت می گیرد و سیتریکس امکان دسترسی به نرم افزار را از این طریق برای کاربران راه دور فراهم می کند. اگر بخواهیم به طور ساده کارکرد سیتریکس را شرح دهیم باید بگوییم امکانات آن شباهت بسیاری به ترمینال سرویس (Remote Desktop ) ویندوز دارد با این تفاوت که سیتریکس به جای دسترسی به دیسک تاپ ویندوز، فقط خود نرم افزار را در اختیار کاربر قرار می دهد. پروتکل ICA بهینه شده پروتکل RDP است که امکان دسترسی به نرم افزارها را بدون در نظر گرفتن نوع سیستم عامل و با استفاده از یک پهنای باند کم برای کاربران راه دور فعال می کند. به غیر از دسترسی به نرم افزار از طریق یک پهنای باند کم (حداقل۵۶Kbps ) یکی دیگر از خصوصیت مهم سیتریکس این است که امکان دسترسی به نرم افزارهای ویندوزی را در سیستم عامل های غیر ویندوزی مانند لینوکس فراهم می کند

در چند دهه گذشته کامپیوترهای Desktop جایگاه ویژه ای را در انجام امور حساس و عملیاتی اکثر شرکت ها بخود اختصاص داده اند و همین امر باعث شده تا برای نگهداری، ارتقا و تنظیم برنامه ها بر روی آنها وقت و هزینه گزافی صرف گردد. این امر در شرکت های بزرگ محسوس تر است.
خوشبختانه روندی که از چند سال پیش در خصوص استفاده فزاینده از سرورهای متمرکز (Application Servers) برای ارائه برنامه ها به کاربران و بهره گیری از قابلیتهای پروتکل وب شروع شده، راهکار مناسبی برای استفاده بهینه و کم هزینه پیش رو نهاده است. در این روش کاربران با استفاده از برنامه های سبک و کم هزینه مرورگرها (Browsers) امکان اتصال و اجرای تمامی برنامه های تحت وب را بدون محدودیت های مکانی پیدا می کنند.
شرکت هایی که تماماً یا اکثر برنامه های خود را برای محیط غیر وب، مانند ویندوز، Mainframe و یا حتی DOS خریداری و یا نوشته اند و یا از سیستم های متفاوت بهره برده اند، برای بکارگیری وب میبایست برنامه های خود را کد نویسی مجدد نمایند که این امر هزینه بسیار زیادی را به سازمان تحمیل می کند و در بعضی موارد هم ممکن است که این تغییر کلاً امکان پذیر نباشد. از طرفی برنامه های تحت وب میبایست برای مقابله با نفوذ هکرها و جلوگیری از سرقت اطلاعات کاملا طراحی و تست شده باشند.
با توجه به نیاز بازار به حل این مسئله، از چند سال پیش شرکت Citrix با ارائه مجموعه ای از سرورهای تخصصی امکان اتصال و استفاده از تمامی برنامه های مختلف را از طریق وب و پروتکل http برای کاربران شبکه های LAN و اینترنت بدون نیاز به تغییر در سورس برنامه های موجود فراهم آورده است. برای مثال، برنامه Citrix Presentation Server بعنوان بهترین روش برای دسترسی و اجرای تمامی برنامه های تحت ویندوز، یونیکس، لینوکس و Mainframe توسط شرکت های بزرگ و کوچک در سطح جهان بکار گرفته شده است و کاربران از هر طریقی می توانند بدون اینکه نیازی به تغییر در برنامه های اصلی باشد آنها را اجرا نمایند، و البته امنیت آنها را نیز در سطح استانداردهای موجود تامین نماید.